KRS 0000056797

odpowiedzi na pytania oferta 3

Odpowiedzi na pytania dotyczące zapytania nr 03/09/EFS/2017

Pytanie nadesłane w dniu 21.09.2017r.

  1. Czy Zamawiający dopuści wózek kąpielowy do transportu chorych i wkładania do wanny o bezpiecznym udźwigu 136kg?

Odpowiedź

Tak dopuszczamy wózek kąpielowy do transportu chorych i wkładania do wanny o bezpiecznym udźwigu min. 135kg.

 

Pytania nadesłane w dniu 22.09.2017r.


     1.
Czy Zamawiający dopuści łóżko z barierkami bocznymi o wysokości 390 mm nad leżem?

Odpowiedź : Tak dopuszczamy ale jest to min.390 mm.


2. Czy Zamawiający dopuści szafkę o szerokości 420 mm?

 

Odpowiedź : Tak dopuszczamy ale jest to min. 420 mm.


3. Czy Zamawiający wymaga szafkę wyposażoną w blat boczny z regulacją wysokości dokonywaną za pomocą sprężyny gazowej z blokadą?

      Odpowiedź : Nie . Szafki mają być bez blatów bocznych.


     
4. Czy Zamawiający dopuści leżankę z leżem o wysokości 40 cm?

 

Odpowiedź : Możemy ale pod warunkiem, że po położeniu materaca wysokość siedziska będzie min. 45 cm. Dla osób starszych im wyższe łóżko tym lepiej usiąść.

 

 5. Czy Zamawiający dopuści leżankę o długości całkowitej 2060 mm?

      Odpowiedź : Tak dopuszczamy.


     
6. Czy Zamawiający dopuści szafę na stopkach, bez możliwości ich regulowania?

Odpowiedź : Tak dopuszczamy.


     
7. Czy Zamawiający dopuści stół rehabilitacyjny z elektryczną regulacją wysokości?

Odpowiedź : Tak dopuszczamy.


8. Czy Zamawiający dopuści stół rehabilitacyjny z regulacją podnóżka w zakresie 0-35˚?

      Odpowiedź : Tak dopuszczamy.


     
9. Czy Zamawiający dopuści stół rehabilitacyjny bez otworu z zatyczką w leżu?

      Odpowiedź : Nie dopuszczamy.


     
10. Czy Zamawiający dopuści stół rehabilitacyjny z zagłówkiem regulowanym w zakresie -60 do +45˚

       Odpowiedź : Tak dopuszczamy, zakres ten mieści się w naszych wymaganiach.


      
11. Czy Zamawiający dopuści stół rehabilitacyjny z regulacją wysokości w zakresie 60 do 88 cm?

       Odpowiedź : Tak dopuszczamy, zakres ten mieści się w naszych wymaganiach.


      
12. Czy Zamawiający dopuści stół rehabilitacyjny z regulacją wysokości w zakresie 50 do 98 cm?
     
Odpowiedź : Tak dopuszczamy.


      
13. Czy zamawiający wydzieli przedmiot zamówienia „Koncentrator tlenu” do oddzielnego pakietu? Podkreślić należy , że w postępowaniu nr 01/09/2017/EFS w odpowiedzi na nadesłane pytanie odpowiedzieli Państwo, że dopuszczamy podzielenie zamówienia na kilka pakietów ale dopiero w drugim ogłoszeniu jeżeli pierwsze zapytanie nie zostanie rozstrzygnięte.

Odpowiedź: W aktualnym zapytaniu wydzieliliśmy cztery spójne pakiety i nie widzimy możliwości dalszego ich dzielenia.


Pytania nadesłane w dniu 25.09.2017r.


        1. Szafka przyłóżkowa - w poprzednim opisie szafka miała być wyposażona w blat przyłóżkowy z regulacją wysokości i nachylenia. W obecnym opisie tego nie ma.
Czy wymagany jest blat boczny z regulacją wysokości i kąta nachylenia?
Odpowiedź. W tym zapytaniu zrezygnowaliśmy całkowicie z blatów bocznych przy szafkach.


       2. Czy zamawiający dopuszcza barierki boczne ,opuszczane poniżej ramy leża ?
Odpowiedź. Tak dopuszczamy.


            3. Czy Zamawiający dopuści wysokiej jakości wózek inwalidzki o obciążeniu 130 kg?
 Producenci wózków wyróżniają wózki standardowe do wagi 120-130 kg oraz tzw. XXL,których udźwig wynosi 150 do nawet 200 kg. Wózki XXL są znacznie droższe niż standardowe.
Odpowiedź: Dopuszczamy wózki o min. obciążeniu 120 - 130 kg.

 

Pytania nadesłane w dniu 26.09.2017r.

 

 1. Dotyczy Pakietu nr III

 Czy Zamawiający dopuści rowerek gimnastyczny poziomy i pionowy dopuszczony do obrotu handlowego i posiadający wymagane prawem ważne dokumenty, stwierdzające dopuszczenie do stosowania na terenie Polski, który nie jest wyrobem medycznym?

Odpowiedź. Tak dopuszczamy. Chodzi nam o to aby sprzęt był łatwo zmywalny i mógł podlegać dezynfekcji. Chodzi również o to aby sprzęt był bezpieczny i stabilny dla użytkowników.

 

 2. Czy Zamawiający dopuści szafę na leki wg poniższego opisu:

Szafa medyczna dwudzielna.

Część górna posiada dwa przeszklone szkłem hartowanym skrzydła drzwi uchylnych zawieszone na zawiasach kółkowych, przeszklone boki oraz dwie półki wykonane ze szkła hartowanego o max udźwigu 25 kg.

Część dolna wyposażona jest w jedną szklaną półkę zamykaną pełnymi drzwiami uchylnymi.

Drzwi zamykane zamkiem baskwilowym ryglującym w trzech punktach i zakończone są uchwytem klamkowym.

Szafa osadzona jest na regulowanych stopkach:

Wymiary: Wysokość: 1800mm

              Szerokość: 900mm

 Odpowiedź. Tak dopuszczamy. Opis mieści się w wymaganiach przez nas postawionych. Najważniejszy element to zamykanie szafy na klucz.